Em presento

  Hola lectors il·lustrats,


El meu nom és Noelia. Sóc llicenciada en Filologia Hispànica i Catalana. Traductora de webs i relatora d’històries. Actualment imparteixo classes de francès en una escola. Ah! I fins ara el títol més important de la meva vida: sóc mare d’un vailet de dos anys, en Mateo.

Des de fa molt de temps, col·lecciono llibres il·lustrats, àlbums infantils i tot el que té a veure amb l’imaginari lector. Sóc una enamorada d’aquestes petites obres d’art, fins al punt que quan preparo un viatge, per curt que sigui, les dues primeres recerques que preparo són fer-me d’un llistat dels espais gastronòmics i de les llibreries de la zona. Em puc passar hores i hores mirant, tafanejant, llegint, olorant els seus llibres, sobretot els llibres il·lustrats. Però sempre m’ho havia pres com un entreteniment, un espai molt meu.

Doncs bé, un any a l’escola per Sant Jordi, vaig atrevir-me a compartir aquest espai meu. Vaig organitzar una exposició de llibres il·lustrats i àlbums infantils pels alumnes. Volia transmetre com a mínim una petita part de l’emoció que jo sento en escodrinyar-los. Va ser un èxit. Els tocaven, els obrien, se’ls miraven, els llegien. Se’ls passaven els uns als altres i després la relatora d’històries entrava en acció. Quina felicitat veure les seves cares!!! I com van gaudir a l’aula amb les activitats que vam proposar.
I amb l’arribada del meu fill, se’m va obrir una perspectiva nova. Vaig donar llibertat a la creativitat i tot va venir rodat. El que era el meu divertiment s’ha convertit en el medi d’entrellaçar les meves dues passions:

- L’educació, el contacte amb l’escola i els alumnes

- La lectura de llibres il·lustrats i àlbums infantils.


Així doncs, LaPetiteka és un blog que pretén:

Donar suport a les escoles. Treballar el llibre il·lustrat com un fi i com un mitjà per dur a terme activitats o projectes educatius d'una manera específica o transversal amb tallers a l'aula o facilitant formació, unitats didàctiques estructurades i guiades.

Acompanyar a petits i grans lectors il·lustrats en espais com biblioteques i ludoteques impartint tallers especialitzats sempre tenint com a punt de partida el llibre.

I evidentment,

Presentar a totes les mamis i papis aquells àlbums infantils que por un motiu o un altre són per mi i el meu fill importants i imprescindibles.


Ara aquest espai meu, també és vostre, serà un plaer sentir-me acompanyada de tots vosaltres!!

A TAFANEJAR!!!Fins ara!